##plugins.themes.huaf_theme.article.main##

Abstract

Experimental culture of Pacific oysters in the estuary of Long Toan commune, Duyen Hai town, Tra Vinh province was carried out by hanging ropes on the raft (string culture). The results of the culture were as follows: After 11 months of culture, Pacific oysters achieved: shell height ranging from 66.25 to 67.08 mm (66.76 ± 0.34) mm, shell width ranging from 47.90 to 48.70 mm (48.32 ± 0.28) mm; oyster weight ranging from 66 to 73 g/ individual (68.89 ± 1.23) g/individual and reaching 14 - 15 individual/kg; meat ratio ranging from 17.85 to 27.33% (21.93 ± 2.49) %. The specific growth rate in length (SGRL) of Pacific oysters was SGRL = 0.94 (%/day). The specific growth rate in weight (SGRW) of Pacific oysters was SGRW = 1.28 (%/day). The results show that Pacific oysters have good potential for development in the Tra Vinh estuary.


Keywords: estuarine, Pacific oyster, culture trial, Tra Vinh province

##plugins.themes.huaf_theme.article.details##

Section
Articles
Author Biographies

Trần Văn Phước*

Viện Nuôi trồng Thủy sản, Trường Đại học Nha Trang

Vũ Trọng Đại

Viện Nuôi trồng Thủy sản, Trường Đại học Nha Trang

Phan Văn Út

Viện Nuôi trồng Thủy sản, Trường Đại học Nha Trang

Trương Thị Bích Hồng

Viện Nuôi trồng Thủy sản, Trường Đại học Nha Trang

Nguyễn Đình Huy

Viện Nuôi trồng Thủy sản, Trường Đại học Nha Trang

Mai Đức Thao

Viện Nuôi trồng Thủy sản, Trường Đại học Nha Trang

Nguyễn Tấn Sỹ

Viện Nuôi trồng Thủy sản, Trường Đại học Nha Trang

Phạm Quốc Hùng

Trường Đại học Nha Trang

Lâm Hà Phương

Chi cục Thủy sản, Kiểm ngư và Biển đảo tỉnh Trà Vinh

Huỳnh Thị Thu Phượng

Trung tâm Giống Trà Vinh